IBAN Nederland

| 12/01/2020

Resultaat:

Kopieer IBAN
Nederlandse IBAN genereren

Genereer met behulp van onze tool eenvoudig een IBAN nummer voor Nederland. U klikt hiervoor simpelweg op de button Genereer IBAN. Vervolgens wordt de IBAN direct voor u gegenereerd. U ziet het resultaat in het tekstveld. Daardoor kunt u de IBAN vervolgens eenvoudig kopiëren. Testen met een IBAN was nog nooit zo eenvoudig!

Wat is een IBAN?

IBAN is de afkorting van de Engelse term International Bank Account Number. De IBAN wordt sinds 2006 gebruikt om betalingsverkeer met het buitenland goed te laten verlopen. Sinds 2007 is IBAN echter ook verplicht voor binnenlands betalingsverkeer. Het IBAN nummer telt maximaal 34 tekens en heeft een vaste lengte per land. In Nederland is bestaat het uit de landcode (NL), het controlegetal, de bankafkorting en vervolgens het nationale rekeningnummer.

Waarom voorbeeld IBAN nodig?

Op het moment dat je tester bent bij een bedrijf, is het handig om testnummers te kunnen genereren. Ook kan het als consument handig zijn om te testen hoe een aanvraagproces van een product of dienst eruit ziet. Als je zeker wilt weten, dat de gegevens niet tot jou te herleiden zijn, dan kun je een voorbeeld IBAN gebruiken.

De gegenereerde IBANs voldoen aan de elfproef. Het is niet bekend of de nummers daadwerkelijk bij een bankrekening van een echt persoon horen!

4.7/5 - (131 stemmen)

Categorie: IBAN